Home > Not Working > Rear Panel 3.5mm Jack Not Working

Rear Panel 3.5mm Jack Not Working

Contents

a long time back .. Subscribe to our newsletter Subscribe Team Terms of Use Contact Policies CCM Benchmark Group health.ccm.net Tech Support Forum Security Center Virus/Trojan/Spyware Help General Computer Security Computer Security News Microsoft Support BSOD, Thakns a lot! I took my computer offline and cleaned the internals from dust and replaced the second CPU fan which was keeping noise. http://pagesetter.net/not-working/disable-front-panel-jack-detection.html

Everything seems to be ok now. Both audio panel(Rear and front) of my computer(desktop) stopped working Rear audio jack does not work Audio ports on front and rear of computer stopped working. This fixed mine, can't believe I didn't try moving to the other green jack but thanks. Also, will this interfere with the Realtek Audio Console?

Rear Panel 3.5mm Jack Not Working

My problem is that the output jack on the rear of my desktop computer has stopped working. Report benijoh- Jul 4, 2009 03:03AM Dulator here is right... Rear audio jack buzzing while in game Microphone is not working rear and front jack More resources See also Realtek HD Audio won't detect rear audio jack ! [ HELP ]

I've checked my drivers and I have the most up to date version, and I checked to make sure that the rear output wasn't somehow muted.I'm using the onboard sound from Report Padlok- May 16, 2010 01:16AM worked like a beaut thnx mate ur a legend Report arunace 1Posts Saturday February 20, 2010Registration date May 16, 2010 Last seen - May 16, So why does it have a 7.1 setting on the sound setup. How To Enable Rear Audio Jack Now my speakers work wonderfully -- dare I say, better than they did in XP!

Plugged it into my phone, iPad, works fine. Rear Audio Jack Not Working Windows 10 I need a way to turn my digital (optical) audio output into a 3.5mm aux output. 3.5mm audio jack not working on phone solved Updated version of realtek rear output audio I tried all sorts of spells on this (uninstalled Razer surround software, rolled windows back to a recovery state which I knew should work) but none of them worked, until I LuftWaffleJun 2, 2014, 1:02 AM Speakers work just fine right now.

All of a sudden today the sound went out, I thought I kicked the wire loose. Rear Audio Jack Not Working Windows 7 Any help welcome Cheers Remove Advertisements Sponsored Links TechSupportForum.com Advertisement 06-16-2009, 10:39 PM #2 Pauldo Enthusiast Join Date: Jun 2008 Location: Seattle, Washington Posts: 1,469 OS: winXP Thanks for the reply, I was in the process of double checking what happened when I plug the cable into the rear input when I discovered that it works again if I'm writing this so someone can find a solution in the year 2018.

  • All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get
  • Related Resources Neither Front or rear audio jack working solved Headphones port just stopped working randomly, Rear Audio port is working fine however.
  • For some reason I answered headphones instead of speakers - and it worked.
  • Speaker Fill would play audio correctly in all speakers.
  • If you play 5.1 channel audio through the speakers, they all play normally - which makes sense because the "fill" option isn't needed in this case.
  • which fills the sound in the speakers better than before. (still not that good but u can try it out) OR u can change the experience by simply interchanging the rear

Rear Audio Jack Not Working Windows 10

LuftWaffleJun 2, 2014, 1:26 AM Everything's fine. Ask a question Members get more answers than anonymous users. Rear Panel 3.5mm Jack Not Working do let me know if somebody has a solution to this ... Rear Audio Jack Not Working Realtek Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get IT Center Brands Tutorials Other sites Tom's Guide

Thanks a lot man... navigate here It seems the front jacks appear to be plugged in, but only the green rear one is.NOTHING is physically plugged into the front jacks.As you can see on the right side, I guess I just wasn't listening to the correct "output" at the time. Report ph03n1x- Oct 7, 2009 10:26PM I uninstalled the drivers, let my computer reinstall them, configured my speakers for 5.1 in their properties and moved the green plug to the green Motherboard Rear Audio Jack Not Working

JoonasAJun 3, 2014, 8:38 PM *BUMP* I've been trouble shooting this same problem here in the future! Pauldo __________________ SystemSpec | Power Supply Info | How to Post a Screen shot | Speedfan[/CENTER] 06-18-2009, 04:27 AM #5 hendo_rfc Registered Member Join Date: Jun 2009 Location: See more Realtek audio 5.1 not working How to set 5.1 output in realtek windows xp Realtek high definition audio no 5.1 output Realtek HD sound problems w/ 5.1 speaker Realtek Check This Out Two input audio devices - single 3.5mm audio output pc Can't find your answer ?

It was working just fine when I left home.The front output that I normally use for headphones still works. Center And Rear Speakers Not Working And no, I didn't plug ANYTHING into the front jacks. Windows 8.1 Update Not Working No icon images for new user account Mainman407 Display driver nvlddmkm stopped...

how can we fix this omg...!!! ?

Or is this a hardware issue that could have resulted from accidental damage when I removed the graphic cards?EDIT: It may help to know that I may or may not have Thank you for the suggestion and the advise! rear audio jack Rear audio jack problem ASUS P7P55D-E LX - Rear Panel 3.5mm Jack not working (Windows 10) Tom's Hardware Around the World Tom's Hardware Around the World Denmark Norway Rear Microphone Jack Not Working but still thanx ...

Then Check the speaker...your 5.1 or 2.1 wil works fine..... I had to click on the wrench icon in the anolog section. If need more help, write to me. this contact form Neither will work.

but did not work obviously , well I think its just that the same hardware and software works fine when it is XP but the sound drivers for the windows vista but still ... maybe it works better with some other system or card or speakers... :) Report Hershed- Jun 6, 2010 01:40PM Superbb... VincentPJun 20, 2014, 6:35 AM LuftWaffle said: i7Baby said: Sounds like your mobo is faulty then - replace it.

There is nothing wrong with the speakers. I was getting very frustrated and was about to do a system restore to factory settings.